COUNSELLING / CONSEIL / ASESORAMIENTO / CONSILIERE ON-LINE

„Un lucru trebuie să înveţi, să se imprime în mintea ta care este încă atât de maleabilă: omul are oroare de singurătate. Iar dintre toate felurile de singurătate, singurătatea morală este cea mai groaznică.
Primii sihaştri trăiau cu Dumnezeu, locuiau în lumea cea mai populată, lumea spiritelor.
Primul gând al omului, fie el un lepros sau un prizonier, un păcătos sau un invalid este: să aibă un tovarăş în această soartă a sa. Pentru a-şi satisface această pornire care este însăşi viaţa, el pune în joc toată forţa, toată puterea, energia întregii sale vieţi.
Pe această temă s-ar putea scrie o întreagă epopee, care ar fi prologul la Paradisul pierdut, pentru că Paradisul pierdut nu este nimic altceva decât apologia răzvrătirii.”

(BALZAC – „Suferinţele inventatorului”)


De ce Consiliere on-line ?

Internetul a devenit unul dintre principalii facilitatori ai relaţiei, ai comunicării, un element condiţional de mare importanţă pentru stabilirea şi conturarea interacţiunii sociale, dar nu trebuie să substituie relaţia dintre oameni.
Pentru că relaţia interpersonală înseamnă mai mult decât un schimb de replici, de informaţii. Reprezintă o categorie cu totul aparte a relaţiilor sociale, având o funcţie determinantă pentru celelalte forme de relaţii, structuri, procese şi fenomene sociale. Desemnează acea interacţiune nemijlocită şi reciprocă între persoane, în care există o implicare psihologică conştientă şi directă.
Comunicarea on-line poate fi conturată deci ca o formă de relaţionare socială, ca un punct de plecare în viitoarea relaţie interpersonală, dar atât.
Şi atunci, de ce acest demers on-line?
De ce consiliere on-line? Simplu. Pentru a ajunge mai uşor la tine şi chiar ... la mine, dorind să nu facă altceva decât o invitaţie.
O invitatie on-line la ...
RELAŢIE INTERPERSONALĂ !

Un sincer suport on-line pentru tine

Trăind şi pentru alţii, învăţăm să îi preţuim. Valorizând pe ceilalţi, învăţăm să trăim şi pentru ei. Dacă nu-l "vezi" pe cel de lângă tine, nu înseamnă că el nu există. Dacă nu-i poţi "atinge" lacrima de durere, nu înseamnă că ea nu a curs. Dacă nu te "mângâie" zâmbetul" lui, nu înseamnă că nu se bucură.
Înseamnă doar ... că nu îţi pasă.
Dar, atunci când vei fi "ca el", când vei dori să fii "văzut", "atins" şi "mângâiat", îl vei căuta. Pe el, omul de lângă tine.

Pentru el, pentru tine, pentru mine, existăm noi, aceiaşi el, tu şi eu. Unul pentru celălalt.
Cu un gând, un gest simplu, un sfat.
Chiar şi ... on-line.


Oferta pentru consiliere on-line:


- CONSILIERE ÎN PROBLEME DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ;

- CONSULTANŢĂ ÎN ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA ASOCIAŢIILOR ŞI FUNDAŢIILOR NON-PROFIT;

- CONSULTANŢĂ ÎN ELABORAREA ŞI EVALUAREA PROIECTELOR ŞI PROGRAMELOR SOCIALE;

- CONSULTANŢĂ ÎN ÎNTOCMIREA ŞI REDACTAREA LUCRĂRILOR ÎN DOMENIUL ŞTIINŢELOR SOCIALE.


Nu trebuie decât ... să ai "curajul" de a primi ce ţi se oferă.
Un sincer suport ... chiar şi on-line ... pentru tine !